woensdag 18 maart 2020

Ideetjes voor tijdens de coronaperiode

Dag iedereen van het vijfde leerjaar!

Ondertussen zijn we al drie dagen verder in het corona-isolement. Op school is het erg rustig. Maandag waren alle juffen en meester nog op school en waren er ook wel wat kinderen aanwezig. Gisteren waren er slechts 21 leerlingen op de hele school. Heel wat mensen beslissen om hun kinderen thuis te houden. Dat is super, want alleen zo kunnen we het virus tegenhouden.

Hopelijk zijn jullie en je familie nog allemaal gezond. We stuurden al eens een mailtje naar jullie ouders en enkele leerlingen hebben zelf al een antwoord gestuurd.

Tijdens deze lange periode dat je thuis moet zitten, is het heel leuk om eens lang PlayStation te spelen of de hele dag te dansen op je kamer of mee te schreeuwen met de allernieuwste hits van je favoriete zanger(es). Maar toch moet je jouw hersenen blijven gebruiken! Lukt het bij iedereen om af en toe wat aan de bundels te werken? We hebben geluk dat het zonnetje er toch ook al is zo kan je toch ook buiten wat ontspannen.

Hieronder volgen nog enkele leuke ideetjes mochten jullie wat inspiratie nodig hebben.
Deze dingen zijn zeker niet verplicht, maar enkel ter ontspanning.

Creatieve opdracht: Fotoreportage-collage

Maak elke dag een foto van iets wat je gedaan hebt tijdens de periode dat je niet naar school moet. Zet alle foto’s in een Word-bestandje, zodat je ze kunt printen. Dan zoek je een groot stuk karton / papier / kleef je enkele kleinere blaadjes aan elkaar en kleef je alle foto’s hierop. Zo krijgen de anderen een mooi beeld van hoe jij deze periode overleefd hebt!


Filmopdracht : filmpje hands-free-begroeting 

Je mag elkaar niet meer begroeten door elkaar een hand of een kus te geven. Bedenk een coole / originele manier om elkaar te begroeten. Film jezelf terwijl je deze begroeting met je mama, papa, broer, zus, … doet en stuur dit filmpje door naar de juf.


Sportieve opdracht: 7 minuten workout

Houd jezelf gezond, maar ook sportief door elke dag 7 minuutjes uit te rekken voor wat oefeningen. Je ziet de oefeningen die je kan doen, zonder dat je er iets speciaals voor nodig hebt! Heb je een camera in de buurt? Dan kan je dit gerust eens filmen. Stuur het dan zeker maar eens door naar je juf.

Filmpje oefeningen YouTube: 
https://www.youtube.com/watch?v=ECxYJcnvyMw&feature=emb_title 
YouTube → typ: 7-minute workout → het derde filmpje

Tekenopdracht: 30 dagen tekenen

Maak elke dag een tekening. Hieronder een ideetje voor elke dag!



We zullen elkaar nu een tijdje niet zien. Dat is toch wel een beetje vreemd, aangezien we anders dagelijks samen aan het werk zijn. Het lijkt ons wel leuk om via deze pagina een beetje contact te houden met elkaar.

Wie een berichtje wil schrijven naar de klas - leuke foto's van dingen die je doet - een filmpje gemaakt heeft - vragen heeft - of andere leuke dingen..., mag deze gerust doorsturen naar het emailadres van juf stefanie: stefanie.bouckaert@vklsbissegem.be

We proberen het dan zo snel mogelijk op deze blog te plaatsen. Zo kan iedereen volgen en missen we toch niet alles van elkaar.

Houd het allemaal veilig!
vele groetjes en een dikke (virtuele) knuffel van
de juffen van het vijfde leerjaar!! xoxoxo




Geen opmerkingen:

Een reactie posten